Alles over rail verlichting!

RAIL VERLICHTING geeft je mogelijkheden!

Een belangrijk onderwerp bij het inrichten van je interieur is verlichting. Verlichting maakt of breekt je interieur! Het is dan ook noodzakelijk dat je op voorhand bewust nadenkt over de plekken binnenshuis waar je functioneel licht nodig hebt en waar je liever een sfeervolle eyecatcher plaatst om je interieur op te leuken. In deze blog vertel ik je graag meer over rail verlichting, die de mogelijkheden geeft om diverse plekken binnenhuis te voorzien van het gewenste licht.

 

WAT IS RAIL VERLICHTING?

Bij rail verlichting wordt er vaak gedacht dat dit alleen wordt gebruikt in bijvoorbeeld winkels. Dat is inmiddels niet meer zo. Dit komt omdat je bij een rail systeem flexibel bent om lampen op een bepaald punt te plaatsen aan je plafond zonder dat je rekening hoeft te houden met een centraaldoos.

Veel consumenten geven de keuze om een rail verlichting te plaatsen in een woning.  In een keuken is het gewenst om functioneel licht te hebben tijdens het koken. Bij een rail systeem kun je namelijk zelf de lengte van je rail bepalen. Daarnaast kan je kiezen om op iedere plek in de rail een spot te plaatsen en/of enkele hanglampen tot maximaal 2 kg te hangen boven je werkblad of kookeiland.

 

(Foto: Instagram @onshuisop30 - Manuel hanglamp met rail systeem)

Kijk naar de bovenstaande sfeerfoto. Instagram @onshuisop30 heeft een rail systeem bij ons aangeschaft. Daarbij is er gekozen voor een drie maal 1 meter rail met daarbij twee middenvoedingen, twee eindstukjes, zes Telescope opbouwspots, twee adaptors en twee Manuel hanglampen. Een hoop onderdelen wat uiteindelijk een heel mooi eindresultaat oplevert. Bij deze enthousiaste klant is de missie: Veel verlichting met een sfeervolle uitstraling, meer dan geslaagd. 

Ons rail systeem is verkrijgbaar in drie maten namelijk; 1 meter, 2 meter en 3 meter en zijn te kiezen in de kleuren: zwart, wit of grijs. Doordat je een rail systeem kunt personaliseren, bestaan deze uit allerlei losse onderdelen. Dit zijn o.a. een aansluitstuk voor aan je centraaldoos in het plafond, tussenstuk om een rail te verbinden met bijvoorbeeld een bocht of een T-stuk en de keuze wat voor lampen je aan wilt sluiten, is voor iedere consument verschillend. Een rail is zo gemaakt dat deze makkelijk zijn in te korten naar gewenste afmeting. Tevens kan je hierdoor zelf de lichtroute indelen voor aan je plafond.

 

HOE WERKT HET?

Een rail sluit je aan door te beginnen met een aansluitstuk. Dit is de voeding die het stroom geleid door de rail op de centraaldoos. Vanaf de voeding kun je de rail koppelen, gevolgd door af te sluiten met een eindstuk of eventueel uitbreiding van een nieuwe rail die je horizontaal of verticaal wilt sluiten aan de andere rail. De spots kan je op iedere plek plaatsen doordat deze voorzien zijn van een klik en draaisysteem. Hierdoor ben je dus flexibel in het plaatsen iedere spot of enkele hanglamp.


Natuurlijk vraag je jezelf ook af hoe de afwerking is van zo’n railsysteem. Er zijn afdekdopjes beschikbaar om het uiteinde van een rail netjes af te dekken. Daarnaast zijn er ook afdek strip beschikbaar die je kunt plaatsen in de rail waardoor je niet regelrecht in de rail kijkt. Hiermee werk je de rail dan ook netjes af.

 

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Ben je enthousiast geworden over rail verlichting en zou je deze ook willen plaatsen in jouw woning? Kom dan langs in één van onze winkels voor persoonlijk advies op maat. Onze verlichtingsspecialisten kijken graag met je mee naar de mogelijkheden die passen bij jouw wensen. Vergeet niet om enkele foto’s van je interieur en eventueel plattegrond mee te nemen. Dit geeft de mogelijkheid om het juiste advies op maat te geven. Zien wij je binnenkort in één van onze winkels?