• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.2
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

Dimbare lichtbronnen

Voor veel mensen is het essentieel dat een lichtbron dimbaar is. Dit kan te maken hebben omdat men al een dimmer in de wand heeft zitten. Daarnaast kan het ook zijn om dat men bijvoorbeeld aan de eettafel buitenom eet, ook werkt, een spelletjes avond houdt of de krant leest. Door deze meerdere mogelijkheden biedt u meteen functionaliteit in licht doordat u de lichtbron kunt dimmen.

78 artikelen
Pagina
78 artikelen
Pagina
Andere bekeken ook

Is een LED lichtbron dimbaar?

Deze vraag krijgen wij vaak te horen in onze winkels en via onze klantenservice. Heeft u een dimmer aan de wand? Dan is het noodzakelijk om te weten of dit een oude gloei/halogeendimmer is of een LED-dimmer. Een LED lichtbron kan namelijk niet gedimd worden met een gloei-/halogeendimmer. Vaak zijn kenmerken hieraan dat de lichtbron niet aan gaat, knippert of u een zoem hoort bij het aanschakelen van de lichtbron. Dit wilt u natuurlijk niet! Let daarnaast ook op bij het aanschaffen van een LED lichtbron dat deze dimbaar is. 

Heeft u een aan-uit schakelaar aan de wand?

Tegenwoordig zijn er ook veel fabrikanten zoals o.a. ETH en EXPO die lichtbronnen hebben geproduceerd met een drie-standen dimfunctie. Deze dimfunctie zit verwerkt in de lichtbron en kunt u bedienen met een gewone aan-uit schakelaar. Door hem kort achtereenvolgend aan-uit-aan te schakelen dimt de lichtbron trapsgewijs van 100%-50%-25%. Daarmee heeft u drie verschillende lichtstanden en komt u niet met extra kosten te zitten voor het inhuren van een elektricien en de aanschaf van een dimmer.

Meer weten over dimbare lichtbronnen?

Voor meer informatie en advies over dimbare lichtbronnen kunt u gezellig langskomen in één van onze winkels in Barendrecht, Breda, Spijkenisse en Utrecht. Onze verlichtingsspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden en diversiteit in lichtbronnen. Mocht u geen tijd hebben om langs te komen maar wilt u wel worden geadviseerd? Neem dan contact op met onze klantenservice: 076 30 30 582. Wij staan u graag te woord op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur of start een online-chat via onze website.