• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.2
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

Gang

De gang is een functionele ruimte in huis: hij geeft toegang tot verschillende ruimtes in huis en vaak ook naar de trapopgang. Ook is het vaak de ruimte waarin jassen, tassen, paraplu’s en andere gebruiksvoorwerpen worden bewaard. Anderzijds is het ook de entrée van uw woning; de eerste indruk wordt hier gevormd. Naast functionaliteit is sfeer dus ook belangrijk in uw gang. Met de juiste gang lampen kunt u zowel de belangrijkste hoeken belichten als een prettige sfeer creëren. Kijk in onze webshop voor een grote collectie gang lampen, of kom naar een van onze vijf winkels!

518 artikelen
518 artikelen
Andere bekeken ook

Gang verlichting

Het kiezen van de juiste gang verlichting is niet eenvoudig. Er zijn echter wel enkele stappen die u de juiste richting opsturen bij het kiezen van de juiste gang lampen. Kijk ten eerste naar de grootte van de gang: een kleine lamp in een grote gang valt weg en geeft waarschijnlijk niet genoeg licht. Een grote lamp in een kleine gang doet de gang juist nog kleiner laten lijken en geeft te veel licht, wat als onprettig wordt ervaren. Dit brengt ons ook direct naar punt twee: focus u in eerste instantie niet op het uiterlijk van de lamp, maar op de intensiteit en verspreiding van het licht in de ruimte. Gang verlichting moet namelijk niet alleen mooi ogen, maar ook functioneel zijn en de juiste sfeer creëren. Stap drie is het bedenken op welke objecten in de gang u de aandacht wilt vestigen; is dat de kapstok, of een sidetable? En hoeveel licht wilt u bij de deuropening hebben? Door deze vragen eerst te beantwoorden, kunt u bepalen hoeveel lampen u in de gang wilt ophangen en neerzetten en wat voor lampen dat moeten zijn.

Hanglamp, plafonnière of spots: welk type gang lamp?

Nu u de belangrijkste focuspunten in uw gang heeft bepaald, kunt u de juiste gang lampen hierbij gaan zoeken. Als centrale lichtbron kunt u een plafonnière ophangen. Heeft u een hoge gang, dan kunt in plaats van een plafonnière ook aan een mooie hanglamp denken om een meer intieme sfeer te creëren. Met spotjes kunt u verschillende objecten of punten in uw gang belichten. Op een sidetabel zet u een fraaie tafellamp neer. En voor het creëren van sfeervol indirect licht zijn wandlampen heel geschikt. Kiest u hierbij voor dimbare lampen, dan kunt u op elk moment van de dag, in elk jaargetijde precies de juiste hoeveelheid licht creëren.

Gratis bezorging vanaf 25,-

Bij Lampidee worden uw nieuwe lampen al gratis thuisbezorgd bij een bestelwaarde vanaf €25,-. Wij bieden u hierbij een 100% schadevrij garantie: is de lamp tijdens transport beschadigd geraakt? Dan komen wij de lamp kosteloos omruilen voor een nieuw exemplaar. Want uw tevredenheid staat bij ons op nummer één.