Ventilatoren tijdens de warme dagen!

Verkoeling in je interieur.

Niet alleen voor lampen, maar ook voor plafondventilators kan je terecht bij Lampidee. In onze collectie hebben wij diverse plafondventilators die je interieur verkoeling zullen geven tijdens de warme zomermaanden. In deze blog vertel ik je graag meer over de functionaliteit van een plafondventilator.

De basis.

Voordat je een plafondventilator aanschaft, moet je jezelf afvragen welke eisen je stelt aan een plafondventilator. In de basis is het verkrijgen van verkoeling één pre, want hoe fijn is het om verkoeling te creëren bij tropische tempraturen. Daarnaast neemt een plafondventilator geen ruimte in beslag omdat je deze monteert aan je plafond. Hierdoor zal hij minder snel opvallen en de functionaliteit bieden die je wenst.


Al onze ventilatoren worden geleverd inclusief afstandsbediening. Via deze afstandsbediening kunnen diverse instellingen worden ingesteld zoals:

-          Aan/uit schakelen van de ventilator en geïntegreerde licht

-          Het dimmen van het licht

-          Het instellen van een zomer- en winterstand

-          Het instellen van een tijdsklok voor gedurende periode (uur)

-          Eventueel het veranderen van lichtkleur (koud licht-warm licht-extra warm licht)

 

De bovengenoemde functies zijn per plafondventilator verschillend. Bekijk onze collectie ventilatoren op onze website onder het kopje: Ventilatoren. Wil je weten wat de mogelijke instellingen zijn van een plafondventilator? Haal dan meer informatie uit de productomschrijving.

Je interieur verkoeling-proef maken.

Maak je zomer aangenamer met een multifunctionele plafondventilator. In onze collectie vind je diverse soorten plafondventilators die verkoeling kunnen brengen. Met de meegeleverde afstandsbediening kan je gemakkelijk de plafondventilator bedienen. Zo zet je hem op de zomer- of winterstand. De motor in een ventilator zorgt ervoor dat de luchtcirculatie naar beneden wordt geblazen bij verkoeling en omhoog wordt geblazen bij het creëren van warmte. Daarnaast is de keuze voor een plafondventilator beter en goedkoper dan de keuze voor een airconditioner. Het verbruik is veel lager en heeft daarnaast ook de functie om je interieur te verlichten. Tip: De decibel (dB) hoeveelheid geeft aan hoe hard of geruisloos de motor van de ventilator is. Hoe hoger de decibel, hoe harder het geluid. Hoe lager de decibel, hoe zachter het geluid. De meeste ventilatoren zitten tussen de 45dB en 52dB.

Geen onderhoud nodig! 

In tegenstelling tot een airconditioner hoef jij je geen zorgen te maken om onderhoud. Dat is namelijk niet nodig bij een plafondventilator.  Je zit niet te tobben met een jaarlijks onderhoud en het vervangen van een luchtfilter. Een plafondventilator sluit je rechtstreeks aan op centraaldoos in het plafond. Wanneer deze is aangesloten op je netstroom, kan je jouw wandschakelaar op de aan-stand laten. Hierdoor kan je gemakkelijk vanuit je bank of bed de ventilator bedienen.

 

 

Verlicht je ruimte met de ingebouwde LED-verlichting!

De meeste plafondventilators uit onze collectie zijn voorzien van ingebouwde LED-verlichting. Hierdoor kan de ventilator niet alleen voor verkoeling zorgen, maar ook voor het nodige licht. Het licht kan je zoals de zomer-winterstand regelen met de afstandsbediening. Zo is het mogelijk om vaak het licht te dimmen en van warm naar koud licht te zetten. Met deze opties kan je het zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk maken. En dat: het hele jaar door!

Een verkoelende nachtrust.

Tijdens tropische tempraturen is een goede nachtrust altijd gewenst. Het is vaak dat de warmte in je slaapkamer blijft hangen, waardoor het je wakker houdt. Met een plafondventilator heb je ook de mogelijkheid om een timer-functie in te stellen. Dit varieert vaak van 2h – 4h – 8h. Met deze timer-functie schakelt de ventilator zichzelf na een gedurende tijd uit. Zo kan je verkoelend je nachtrust in en zal gedurende de nacht de ruimte worden afgekoeld.

Maak je keuze! 

Nu dat je in grote richtlijnen weet wat de mogelijkheden zijn met de keuze voor een plafondventilator, is nu de vraag: welke plafondventilator past binnen mijn interieur? Het antwoord is: Alles kan en alles past! De kleuren zijn namelijk niet heel spectaculair want in onze collectie vindt je de kleuren: wit, zwart, alu/titaan of de combinatie er van. En deze kleuren passen zeker in elke woonstijl.

Plafondventilators met bladen.

In onze collectie vindt je de traditionele plafondventilators met bladen. Deze variëren van drie bladen tot 7 bladen. Deze plafondventilators liggen in prijsverhouding vaak hoger dan de gemiddelde plafondventilators zonder bladen. Dit heeft o.a. te maken met het gebruik van het soort materiaal, de ingebouwde motor en het vermogen die plafondventilators met bladen zullen geven. Neem hier als voorbeeld de: Azar, Timparello en de Trinidad.

Door het gebruik van de bladen zorg je dat je lichaamstempratuur daalt, doordat je de warmte kan uitstoten. Dit komt doordat een plafondventilator de lucht in de ruimte blijft verversen en laat door circuleren. De stand van de bladen en de motor zorgen ervoor dat de lucht beter wordt verspreid. Dit zorgt voor meer verkoeling, frissere lucht en een betere circulatie in de ruimte.

Liever de keuze voor een verfijnder ontwerp? 

Dan hebben wij ook diverse verfijnde modellen in onze collectie zoals de: Sazan, Tommaso en Ortona. Deze modellen zijn rond van vorm en hebben een ingebouwde propeller die zich verschuilt achter een raster. De buitenrand van dit ontwerp geeft het nodige licht terwijl de binnenrand verkoeling biedt. Deze zullen minder opvallen binnen je interieur door het verfijnde ontwerp. Dit is vergelijkbaar met een standaard plafonniere aan uw plafond. Het belangrijkste verschil hieraan is dat deze plafondventilators met propeller vele malen een minder sterke motor hebben en enkel alleen de lucht uitblaast in tegenstelling tot de plafondventilators met bladen.

Kom gezellig langs voor meer informatie en advies.

Natuurlijk willen wij je ook hartelijk verwelkomen in één van onze winkels in: Barendrecht, Breda, Spijkenisse en Utrecht. Onze verlichtingsspecialisten staan je graag te woord en helpen je verder met de keuze van een plafondventilator. Wil je niet wachten of heb je geen tijd? Neem dan contact op met onze klantenservice: 076 30 30 582 of bestel hem snel in onze webshop.