• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.2
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

LED Verlichting Badkamer

Ook in de badkamer worden steeds vaker LED lampen opgeplaatst, omdat je met de energiezuinige LED lampen veel en helder licht kan krijgen. Dit is ideaal voor in de badkamer. Belangrijk in de badkamer is de IP waarde. Koop daarom altijd een LED lamp met minimaal IP 45 voor in de badkamer. Heeft u vragen over LED verlichting in de badkamer, bezoek één van onze winkels of bel onze klantenservice.

7 artikelen
7 artikelen
Andere bekeken ook

Waarom kiezen voor LED lampen voor uw badkamer?

De badkamer is voor veel mensen niet alleen een functionele ruimte, maar ook een ruimte waar we tot rust komen. Na een drukke werkdag, of in het weekend. De verlichting in de badkamer is met deze trend meegegaan en lang niet meer alleen een standaard plastic bolletje voor aan het plafond. Er is ruime keuze in verschillende soorten wand- en plafondlampen, in diverse stijlen. Los van persoonlijke voorkeur, blijft de kwaliteit van de lichtbron een belangrijke factor. Scherp en aangenaam licht is prettig, maar de veiligheid staat voorop.

LED verlichting in de badkamer kan uitstekend gebruikt worden als accentverlichting. Plaats bijvoorbeeld een aantal dimbare LED spots met een smalle lichtbundel voor een sfeervolle verlichting. Ook kunt u gebruik maken van indirecte verlichting om zo een intieme sfeer te creëren in uw badkamer. Het is handig om deze LED lampen in de buurt van de spiegel te installeren, omdat hier veel licht nodig is. Er zijn dimbare LED lampen beschikbaar, om meer sfeer mee te creëren in de badkamer, precies wanneer u dat wenst.

Naast het grote voordeel van energiebesparing, kent LED verlichting meer positieve kenmerken. LED lampen worden niet warm en zijn vochtbestendig. Ze hebben hierdoor geen invloed op het interieur en een kleinere kans op defecten. Bovendien heeft LED verlichting geen opstarttijd nodig, de verlichting gaat direct op volle sterkte aan. Uiterst geschikt dus voor in de badkamer, waar u vaak maar een korte tijd verlichting nodig heeft.

Veiligheid van LED lampen

Elektriciteit en vocht gaan niet samen. Daarom moeten alle badkamerlampen aan strenge veiligheidsregels voldoen. Vanuit de Europese Unie zijn er aan lampen strenge veiligheidsregels gesteld en moet iedere badkamerlamp een IP waarde hebben. De IP waardes zijn de geldende norm voor het gebruik van verlichting in vochtige ruimtes. Hoe hoger de IP waarde, hoe beter de verlichting bestand is tegen vocht en water. Lampen met een IP waarde van IP44 zijn over het algemeen geschikt voor verlichting in de badkamer. Verlichting met een IP waarde van IP21 kunnen gebruikt worden bij de wastafel.

Hieronder op een rijtje de verschillende IP waardes en bijbehorende bescherming:

  • IP21 – bescherming tegen druppelend water
  • IP44 – spatwaterdicht
  • IP54 – Stofvrij en spatwaterdicht
  • IP65 – bescherming tegen waterstralen

Meer weten over LED verlichting voor de badkamer?

Heeft u meer vragen over badkamerverlichting of wilt u een goede indruk krijgen welke badkamerlampen er allemaal te koop zijn? Bezoek dan één van onze winkels.