• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.2
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

Plafondlampen

Goede verlichting is essentieel bij het inrichten van een woning. Verlichting heeft een belangrijke functie en bepaalt het leeuwendeel van de sfeer; belangrijk om hier bewuste keuzes in te maken dus! Meestal wordt er gekozen voor een combinatie van verschillende type lampen, afhankelijk van de ruimte en gewenste sfeer. Door uw verlichting op een slimme manier te plaatsen kunt u een unieke stijl creëren. Plafondlampen zijn lampen die in vrijwel iedere woning terug te vinden zijn. Meestal hangen ze centraal in een ruimte. Ze zijn direct aan het plafond bevestigd en uiterst functioneel. Als u 's avonds thuiskomt en de voordeur opent, wat is dan de eerste lamp die u aandoet? Precies. De plafondverlichting!

228 artikelen
228 artikelen
Andere bekeken ook

Plafondlamp

Met een mooie plafondlamp maakt u van uw plafond een ware eyecatcher! Een plafondlamp maakt de ruimte helemaal compleet. Het is een goede en soms ook praktische aanvulling op vloerlampen, tafellampen en decoratieve lampen. Vind de beste combinatie en ga voor het mooiste licht. Op die manier komen de verschillende ruimtes bij u thuis helemaal tot hun recht!

Verschillende soorten plafondlampen

Plafondverlichting is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en vormen. Plafonnières zijn hier een veelgebruikt voorbeeld van. Deze vlakke lampen zagen we oorspronkelijk vooral in de hal, toilet of badkamer, maar ze zijn steeds vaker in andere ruimtes te zien. Plafonnières worden met een korte voet aan het plafond bevestigd en zijn ideaal voor ruimtes met een laag plafond. Ze nemen weinig ruimte in en komen daardoor in iedere ruimte goed naar voren. Met een plafonnière creëer je meer ruimte dan een hanglamp, omdat een plafonnière een stuk hoger hangt.

Ook spots zijn immens populair. Ze nemen nauwelijks of beter gezegd geen ruimte in beslag en u kunt zelf bepalen naar welke kant ze schijnen. Hierdoor kunt u met plafondverlichting niet alleen de gehele ruimte verlichten, maar ook accenten aanbrengen. Met spots in het plafond bepaal je zelf welk gedeelte van de ruimte of welk object je wilt verlichten. Creëer op een speelse manier sfeer in uw huis met verschillende lampen.

De functie van plafondverlichting

Lampen voor aan het plafond kunnen enerzijds een praktisch doel hebben en anderzijds meer dienen als decoratie. Wat betreft het praktische oogpunt kun je denken aan een plafonnière in de slaapkamer die je gemakkelijk aan kunt zetten wanneer je de slaapkamer binnenkomt. Of spots in het plafond in de keuken, zodat u tijdens het koken goed uw weg kunt vinden.

Wanneer een plafondlamp dient ter decoratie, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een lamp met een minder felle lichtkleur. Ga voor een lichtkleur die de ruimte mooi verlicht. Of kies bijvoorbeeld voor een plafondlamp met een dimmer, zodat de lamp zowel als praktisch kan fungeren als ter decoratie.

Grote plafondlamp in de woonkamer

Hoge plafonds zorgen voor een open en luchtig gevoel en worden vaak gezien als een van de grootste pluspunten in een huis. Met een hoog plafond is er veel ruimte die verlicht moet worden. Waar kleine plafonnières en spots vaak de voorkeur krijgen in ruimtes met een laag plafond, ziet u in ruimtes met een hoog plafond vaak grotere, opvallende plafondlampen terug. Een zwarte plafondlamp staat perfect in een grote ruimte. Het is modern en tijdloos en past in iedere ruimte. Met een zwarte plafondlamp geeft u uw slaapkamer of woonkamer een strakke en moderne uitstraling.

Heeft u toch liever een minder opvallende plafondlamp? Een lamp die net wat minder opvalt, maar wel prachtig bij het interieur past? Ga dan voor een kleine lamp met een enkele of dubbele kap. Deze lampen met kap zijn er in verschillende stijlen. Stoer, modern of klassiek!

Welke lamp in de slaapkamer aan het plafond?

In de slaapkamer kunt u kiezen voor verschillende stijlen lampen. Bent u op zoek naar een rustgevende, een hotel chique of juist een moderne sfeer? En wilt u gaan voor een kleurrijke lamp of juist een rustige? Bedenk goed welke sfeer u wilt terug laten komen in de slaapkamer en kies daar de juiste lamp op uit.

U kunt kiezen voor een grote plafondlamp boven het bed, maar ook meerdere spots komen steeds vaker terug in de slaapkamer. Bijvoorbeeld dimbare spots langs de randen in het plafond. Op die manier bepaal je zelf hoeveel licht je in de ruimte wilt hebben, op ieder moment van de dag. Zoals we eerder aan gaven is het heel belangrijk om hier goed na te denken over de functie van het licht.

Plafondlampen voor de badkamer

Doordat een badkamer vaak een redelijk kleine ruimte is, is het extra belangrijk om na te denken over welke verlichting passend is. Een plafonnière biedt in de meeste gevallen uitkomst in de badkamer. Dit type lamp kent een aantal voordelen die goed van pas komen en moet worden voorzien met een minimale IP-waarde van IP44. Het hangt hoog aan het plafond, waardoor er geen problemen ontstaan met het vocht dat in de badkamer vrijkomt tijdens het douchen. Daarnaast zorgt een plafonnière ervoor dat je overal in de ruimte kunt staan, zonder dat de lamp te laag hangt. In een badkamer is dit erg van belang.

Hoe kies je de juiste plafondlamp?

De keuze voor een bepaalde plafondlamp is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste uiteraard van de ruimte waarin de lamp komt te hangen. Is er een hoog of juist een laag plafond? En is de ruimte die verlicht moet worden groot of klein? Denk daarbij ook goed na over de functie en de sfeer. Een plafondlamp in de badkamer moet veel licht afgeven, terwijl dit bij een lamp in de woonkamer misschien minder het geval is.

Verlichting is ontzettend belangrijk en maakt de sfeer bij u thuis helemaal af. Juist daarom is het belangrijk om de juiste lampen te kiezen. Als er geen juiste verlichting is of hangt, doet dit af aan uw interieur. Wat natuurlijk ontzettend zonde is!

Kom langs bij Lampidee

Lampidee heeft een ruime selectie aan plafondlampen met een bijzonder design. Heeft u nog twijfels over wat het beste in uw interieur staat of vindt u het lastig om een keuze te maken? Onze specialisten staan in de winkels in Barendrecht, Breda, Spijkenisse en Utrecht voor u klaar om u te voorzien van de nieuwste verlichting en u te helpen in het maken van uw keuze!