• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.2
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

Eetkamer

De eetkamer, het hart van het huis, waar 's avonds de hele familie samenkomt om de dag door te spreken. Waar 's ochtends de krant wordt gelezen bij een kop koffie en 's middags huiswerk wordt gemaakt. Weinig ruimtes herbergen zoveel functies als deze ruimte; gezelligheid en geborgenheid gaan er hand in hand met functionaliteit. Naast de juiste eettafel en stoelen, zijn ook de eetkamerlampen sterk bepalend voor de sfeer van deze ruimte en hoe deze wordt gebruikt. Lampidee heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan eetkamerlampen in verschillende soorten en woonstijlen

598 artikelen
598 artikelen
Andere bekeken ook

Eetkamer verlichting

De eettafel, eetstoelen en de eetkamer verlichting vormen samen de basis van de eetkamer. Door deze drie elementen goed op elkaar af te stemmen, creëert u een evenwichtige inrichting. Heeft u een strakke, moderne inrichting? Dan passen moderne lampen, design lampen of Scandinavische  eetkamerlampen bijvoorbeeld erg goed. Is uw woning wat klassieker ingericht, kijkt u dan eens bij onze klassieke lampen, landelijke lampen of Art Deco lampen. Bij een industriële inrichting passen industriële lampen, vintage lampen of retro lampen juist weer erg mooi. En voor liefhebbers van een kleurrijke, wereldse inrichting hebben we mooie Oosterse en Arabische eetkamer verlichting in ons assortiment.

Een eettafellamp uitkiezen

Wat voor type eettafellamp het beste in uw interieur past, hangt af van verschillende factoren. De vorm van uw eettafel is hierbij een belangrijke leidraad. Heeft u een ronde of vierkante tafel, dan staat één grote ronde lamp erg mooi. Heeft u een langwerpige of ovale tafel, dan is een langwerpige eettafellamp een betere keuze. U kunt er in het laatste geval ook voor kiezen om meerdere lampen op te hangen. Dat kunnen allemaal dezelfde lampen zijn, maar mogen ook verschillende lampen zijn. Dat geeft een heel speels effect aan uw eetkamer.

Uw eettafel lamp ophangen

Ook bij het ophangen van uw eettafel lamp geven we u graag enkele tips:

  • Houd voor de hoogte de volgende vuistregel aan: houd 60 tot 80 cm ruimte tussen de lamp en de eettafel.
  • Welke vorm tafel en lamp u ook heeft, een lamp hangt het mooist precies boven het midden van de tafel
  • Denk na over de lichtbron(nen) die u gebruikt: te weinig licht is onpraktisch, maar te fel licht weer ongezellig. Een goede oplossing is dimbare verlichting.

Advies nodig? Wij staan voor u klaar!

Het uitkiezen van de juiste lampen kan erg lastig zijn. Soms komt u er zelf niet uit en heeft u behoefte aan advies. Wij nodigen u van harte uit om naar een van onze vier showrooms te komen voor persoonlijk lichtadvies. Onze specialisten staan daar voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u verschillende geschikte opties te laten zien. Belt u liever eerst met onze klantenservice? Ook dat kan! Wij zijn op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 076-30 30 580.