• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.2
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

Art Deco

Geometrische vormen, sierlijke details en een interessant lijnenspel – dat zijn de kenmerken die onze  stijlvolle Art Deco lampen het beste omschrijven. De bijzondere stijl Art Deco ontstond in de jaren ‘20 van de vorige eeuw en is een mengelmoes van elementen uit verschillende stromingen, zoals het expressionisme, kubisme en modernisme. Het eclectische karakter van de stijl maakt dan ook dat het gecombineerd kan worden met de meeste andere woonstijlen. Met onze Art Deco lampen geeft u dus niet alleen een elegante touch, maar ook een vleugje spanning aan uw interieur. Laat u zich inspireren in onze webshop of kom voor een nog uitgebreider assortiment en persoonlijk advies naar een van onze vier winkels!

48 artikelen
Pagina
48 artikelen
Pagina
Andere bekeken ook

Art Deco verlichting: tijdloze elegantie

Art Deco is een stijl van contrasten. Het staat voor vooruitgang, glamour en overdaad. Kunst en decoratie werden in de jaren ‘20 en ’30 vertaald naar gebruiksvoorwerpen en zo naar het alledaagse leven gebracht. Vakmanschap en luxe materialen werden in een modernistische vorm gegoten. In onze Art Deco verlichting vertaalt zich dit in het gebruik van geometrische vormen en strakke lijnen, gecombineerd met zachte rondingen. Veelgebruikte materialen zijn opaalglas en verschillende metalen. De contrasterende elementen zorgen voor spannende designs met soms een dramatisch effect. Het resultaat? Klassieke Art Deco lampen met de elegantie van weleer en toch een tijdloze uitstraling.

Vertaald naar ontwerpen van nu

Ondanks dat de vormgeving van onze Art Deco lampen geïnspireerd is op de eerste helft van de vorige eeuw; de ontwerpen voldoen natuurlijk aan alle eisen van nu. Zo bevatten de lampen een standaard fitting en kunt u ze completeren met een gloeilamp of LED lamp. Een ruime keuze aan lichtbronnen vindt u ook in onze webshop.

Art Deco in het interieur

Mede dankzij televisieseries en films die zich in het tijdperk afspelen, zien we de laatste jaren steeds meer elementen uit de jaren ‘20 en ‘30 terugkomen in ons interieur. Glimmende materialen, marmer, felgekleurde meubels, elementen uit de natuur, patronen en geometrische vormen zoals de driehoek en zeshoek zijn de meest bekende voorbeelden ervan. En het fijne van de Art Deco woonstijl is dat u slechts een paar elementen aan uw interieur hoeft toe te voegen om het gewenste effect te behalen. Met slechts enkele accessoires, zoals een Art Deco plafondlamp, vloerkleed en kunstobject, haalt u al dat luxe gevoel van de speelse jaren ‘20 in huis.

Zit uw Art Deco lamp er niet bij? Wij helpen u graag verder!

Zoals u wellicht heeft gelezen, is niet ons gehele assortiment te vinden in de webshop. Wij helpen u dan ook graag persoonlijk verder in één van onze vier winkels. U kunt met al uw vragen ook terecht bij onze klantenservice. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur telefonisch te bereiken op nummer 076-30 30 580.