• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.2
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

Badkamer plafondlamp

In de meeste badkamers zorgt één goed geplaatste badkamer plafondlamp dat de volledige ruimte wordt verlicht. Dit betekent overigens niet dat een plafondlamp in de badkamer niet ook sfeervol kan zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden voor badkamerverlichting die zowel functioneel als sfeervol zijn. Plafondlampen die via een externe muurdimmer te bedienen zijn, lenen zich bijvoorbeeld uitstekend als sfeerverlichting. Van belang is het om naast persoonlijke voorkeuren rekening te houden met veiligheid, want vocht en elektriciteit zijn geen vrienden.

22 artikelen
22 artikelen
Andere bekeken ook

Badkamer plafonniere en veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Badkamer plafonnieres of plafondlampen dient bestand te zijn tegen een vochtige omgeving. Daarom moeten alle badkamerlampen aan strenge veiligheidsregels voldoen. Hoe waterdicht moet een plafondlamp voor de badkamer zijn? Welke IP waarde is er nodig? Dit soort vragen zijn belangrijk om te beantwoorden, wanneer u een badkamer plafondlamp gaat kopen.
Vanuit de Europese Unie zijn er aan badkamerlampen strenge veiligheidsregels gesteld en moet iedere badkamerlamp een IP waarde hebben. De IP waardes zijn de geldende norm voor het gebruik van verlichting in vochtige ruimtes. Hoe hoger de IP waarde, hoe beter de verlichting bestand is tegen vocht en water. Badkamer plafondlampen met een IP waarde van IP44 zijn over het algemeen geschikt voor de verlichting in uw badkamer.

Hieronder op een rijtje de verschillende IP waardes en bijbehorende bescherming:

IP21- bescherming tegen druppelend water
IP44 - spatwaterdicht
IP54 - stofvrij en spatwaterdicht
IP65 - bescherming tegen waterstralen

Het kiezen van de juiste plafondlamp en lichtbron

Een badkamer is een veelbezochte ruimte in een huis. Dagelijks wordt hier veel tijd gespendeerd. Onder de douche en voor de spiegel tijdens het tandenpoetsen bijvoorbeeld. Het is praktisch gezien wenselijk om de juiste verlichting te hebben voor deze dagelijkse routine activiteiten. Vaak biedt een goed gekozen en geplaatste plafondlamp of plafonniere hiervoor de oplossing. Aangevuld met bijvoorbeeld een lichtbron in of boven de spiegel.
Daarnaast is de badkamer een uitstekende ruimte om tot rust te komen, in bad bijvoorbeeld. Met dimbare verlichting stelt u uw badkamerverlichting af op uw eigen behoeftes, op elk specifiek moment. Lichtsterkte en sfeer is hiermee flexibel te regulieren. Maar niet elk lichtbron is geschikt als dimbare verlichting. Zo zijn er energiezuinige LED lampen, die zich niet lenen voor dimbare verlichting. Iets om op te letten dus bij aanschaf van uw badkamerverlichting.
Uiteraard is het combineren van badkamerverlichting eveneens een optie, als het gaat om het creëren van sfeer in uw badkamer. Kies naast een functionele badkamer plafondlamp bijvoorbeeld voor een sfeervolle wandlamp. Een wandlamp voor de badkamer is voornamelijk geschikt als sfeerverlichting of als extra verlichting bij de spiegel.

Energiezuinige badkamerverlichting

Uw badkamerverlichting brandt meestal kort maar wel vaak. Goede verlichting en het liefst energiezuinig, zijn begrijpelijke wensen. De ouderwetse spaarlampen hebben een opwarmtijd 30 seconden en zijn dus niet te adviseren voor in de badkamer. Een optie zou kunnen zijn gloei- en halogeenlampen, maar deze lampjes zijn totaal niet energiezuinig. Wilt u energiezuinig lampen en direct goed licht hebben? Dan adviseren wij LED lichtbronnen. De LED lampen van tegenwoordig geven mooi warm en sfeervol licht en daarom zijn tegenwoordig badkamer plafondlampen met moderne LED-techniek erg populair.

Meer weten over badkamerverlichting?

Heeft u meer vragen over plafondlampen voor de badkamer of wilt u een goede indruk krijgen welke badkamerlampen er allemaal te koop zijn? Kom dan naar één van onze winkels