• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.1
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

Dimbare Lampen

Verlichting in huis heeft meerdere functies. Natuurlijk is een lamp bedoeld om in de donkere avond- en ochtenduren meer te kunnen zien, maar een andere belangrijke functie is sfeer. Met de plaatsing van de juiste lampen op de juiste plekken, kunt u een heel prettige leefomgeving creëren door middel van licht. De lichtsterkte is een belangrijke factor om die aangename sfeer te creëren. Dimbare lampen bieden daarbij uitkomst; niets is namelijk zo ongezellig als te fel licht. En heeft u juist even wat meer licht nodig om een klusje te doen of om wat werk te verrichten? Dan schroeft u de lichtsterkte van de dimbare lampen heel eenvoudig weer even op. 

596 artikelen
596 artikelen
Andere bekeken ook

Dimbare lamp: meer sfeer, minder kosten

Wist u dit? Met het gebruiken van een dimbare lamp geeft u uw interieur niet alleen meer sfeer, maar bespaart u ook nog eens op uw energiekosten. U bespaart maar liefst de helft van het gedimde vermogen. Om een voorbeeld te geven: wanneer u een lamp van 200 Watt met de dimmer terugbrengt naar 100 Watt, dimt u 100 watt en bespaart u dus 50 Watt. Niet gek! En wanneer u kiest voor dimbare LED lampen, bespaart u natuurlijk nóg meer.

Let er bij het aanschaffen van dimbare lampen en dimmers op dat dimmers een bepaalde range hebben van wattages waarbinnen er gedimd kan worden. Heeft een dimmer bijvoorbeeld een bereik tussen 50 en 200 Watt, dan zal een lamp van 40 Watt waarschijnlijk gaan knipperen, of misschien zelfs helemaal niet branden.

Dimbare verlichting

Dimbare verlichting is er in verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar. U kunt een dimbare lichtbron aansluiten op een gewoon armatuur, of u kunt een lamp kopen die standaard al dimbaar is. Hierbij is de bijgeleverde  lichtbron al dimbaar en hoeft u deze er niet apart bij te kopen. Deze dimbare lampen zijn verkrijgbaar in allerlei woonstijlen, zoals modern, klassiek, industrieel of landelijk.

Extern dimbaar of geïntegreerde dimbaarheid

Er is een verschil in de dimbaarheid van lampen. Sommige lampen zijn dimbaar met een externe dimmer en andere lampen hebben een geïntegreerde dimmer. Let er bij het uitkiezen van de lamp dus op hoe de lamp gedimd kan worden en welke manier van dimmen uw voorkeur heeft.

Persoonlijk en deskundig advies

Bij Lampidee staan wij graag voor u klaar met persoonlijk en deskundig advies. In onze vijf mooie winkels vindt u onze specialisten die al uw vragen ter plaatse kunnen beantwoorden en u graag alle mogelijkheden laten zien. Vanuit huis advies vragen kan natuurlijk ook. Onze klantenservice is op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur telefonische bereikbaar op nummer 076-30 30 580.