Ricardo Berends

Ventilatoren tijdens de warme dagen!

Verkoeling in je interieur.

Niet alleen voor lampen, maar ook voor plafondventilators kan je terecht bij Lampidee. In onze collectie hebben wij diverse plafondventilators die je interieur verkoeling zullen geven tijdens de warme zomermaanden. In deze blog vertel ik je graag meer over de functionaliteit van een plafondventilator.

De basis.

Voordat je een plafondventilator aanschaft, moet je jezelf afvragen welke eisen je stelt aan een plafondventilator. In de basis is het verkrijgen van verkoeling één pre, want hoe fijn is het om verkoeling te creëren bij tropische tempraturen. Daarnaast neemt een plafondventilator geen ruimte in beslag omdat je deze monteert aan je plafond. Hierdoor zal hij minder snel opvallen en de functionaliteit bieden die je wenst.


Al onze ventilatoren worden geleverd inclusief afstandsbediening. Via deze afstandsbediening kunnen diverse instellingen worden ingesteld zoals:

-          Aan/uit schakelen van de ventilator en geïntegreerde licht

-          Het dimmen van het licht

-          Het instellen van een zomer- en winterstand

-          Het instellen van een tijdsklok voor gedurende periode (uur)

-          Eventueel het veranderen van lichtkleur (koud licht-warm licht-extra warm licht)

 

De bovengenoemde functies zijn per plafondventilator verschillend. Bekijk onze collectie ventilatoren op onze website onder het kopje: Ventilatoren. Wil je weten wat de mogelijke instellingen zijn van een plafondventilator? Haal dan meer informatie uit de productomschrijving.

Je interieur verkoeling-proef maken.

Maak je zomer aangenamer met een multifunctionele plafondventilator. In onze collectie vind je diverse soorten plafondventilators die verkoeling kunnen brengen. Met de meegeleverde afstandsbediening kan je gemakkelijk de plafondventilator bedienen. Zo zet je hem op de zomer- of winterstand. De motor in een ventilator zorgt ervoor dat de luchtcirculatie naar beneden wordt geblazen bij verkoeling en omhoog wordt geblazen bij het creëren van warmte. Daarnaast is de keuze voor een plafondventilator beter en goedkoper dan de keuze voor een airconditioner. Het verbruik is veel lager en heeft daarnaast ook de functie om je interieur te verlichten. Tip: De decibel (dB) hoeveelheid geeft aan hoe hard of geruisloos de motor van de ventilator is. Hoe hoger de decibel, hoe harder het geluid. Hoe lager de decibel, hoe zachter het geluid. De meeste ventilatoren zitten tussen de 45dB en 52dB.

Geen onderhoud nodig! 

In tegenstelling tot een airconditioner hoef jij je geen zorgen te maken om onderhoud. Dat is namelijk niet nodig bij een plafondventilator.  Je zit niet te tobben met een jaarlijks onderhoud en het vervangen van een luchtfilter. Een plafondventilator sluit je rechtstreeks aan op centraaldoos in het plafond. Wanneer deze is aangesloten op je netstroom, kan je jouw wandschakelaar op de aan-stand laten. Hierdoor kan je gemakkelijk vanuit je bank of bed de ventilator bedienen.

 

 

Verlicht je ruimte met de ingebouwde LED-verlichting!

De meeste plafondventilators uit onze collectie zijn voorzien van ingebouwde LED-verlichting. Hierdoor kan de ventilator niet alleen voor verkoeling zorgen, maar ook voor het nodige licht. Het licht kan je zoals de zomer-winterstand regelen met de afstandsbediening. Zo is het mogelijk om vaak het licht te dimmen en van warm naar koud licht te zetten. Met deze opties kan je het zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk maken. En dat: het hele jaar door!

Een verkoelende nachtrust.

Tijdens tropische tempraturen is een goede nachtrust altijd gewenst. Het is vaak dat de warmte in je slaapkamer blijft hangen, waardoor het je wakker houdt. Met een plafondventilator heb je ook de mogelijkheid om een timer-functie in te stellen. Dit varieert vaak van 2h – 4h – 8h. Met deze timer-functie schakelt de ventilator zichzelf na een gedurende tijd uit. Zo kan je verkoelend je nachtrust in en zal gedurende de nacht de ruimte worden afgekoeld.

Maak je keuze! 

Nu dat je in grote richtlijnen weet wat de mogelijkheden zijn met de keuze voor een plafondventilator, is nu de vraag: welke plafondventilator past binnen mijn interieur? Het antwoord is: Alles kan en alles past! De kleuren zijn namelijk niet heel spectaculair want in onze collectie vindt je de kleuren: wit, zwart, alu/titaan of de combinatie er van. En deze kleuren passen zeker in elke woonstijl.

Plafondventilators met bladen.

In onze collectie vindt je de traditionele plafondventilators met bladen. Deze variëren van drie bladen tot 7 bladen. Deze plafondventilators liggen in prijsverhouding vaak hoger dan de gemiddelde plafondventilators zonder bladen. Dit heeft o.a. te maken met het gebruik van het soort materiaal, de ingebouwde motor en het vermogen die plafondventilators met bladen zullen geven. Neem hier als voorbeeld de: Azar, Timparello en de Trinidad.

Door het gebruik van de bladen zorg je dat je lichaamstempratuur daalt, doordat je de warmte kan uitstoten. Dit komt doordat een plafondventilator de lucht in de ruimte blijft verversen en laat door circuleren. De stand van de bladen en de motor zorgen ervoor dat de lucht beter wordt verspreid. Dit zorgt voor meer verkoeling, frissere lucht en een betere circulatie in de ruimte.

Liever de keuze voor een verfijnder ontwerp? 

Dan hebben wij ook diverse verfijnde modellen in onze collectie zoals de: Sazan, Tommaso en Ortona. Deze modellen zijn rond van vorm en hebben een ingebouwde propeller die zich verschuilt achter een raster. De buitenrand van dit ontwerp geeft het nodige licht terwijl de binnenrand verkoeling biedt. Deze zullen minder opvallen binnen je interieur door het verfijnde ontwerp. Dit is vergelijkbaar met een standaard plafonniere aan uw plafond. Het belangrijkste verschil hieraan is dat deze plafondventilators met propeller vele malen een minder sterke motor hebben en enkel alleen de lucht uitblaast in tegenstelling tot de plafondventilators met bladen.

Kom gezellig langs voor meer informatie en advies.

Natuurlijk willen wij je ook hartelijk verwelkomen in één van onze winkels in: Barendrecht, Breda, Spijkenisse en Utrecht. Onze verlichtingsspecialisten staan je graag te woord en helpen je verder met de keuze van een plafondventilator. Wil je niet wachten of heb je geen tijd? Neem dan contact op met onze klantenservice: 076 30 30 582 of bestel hem snel in onze webshop.

 

Eenvoudig een lichtplan maken doet u zo

Het maken van een lichtplan is altijd aan te raden bij het inrichten van uw interieur. Het is belangrijk om u af te vragen welk soort verlichting nodig is in welke ruimte binnen mijn interieur. Er zijn verschillende soorten verlichting:

 

 

In deze blog vertel ik u graag wat meer over deze vier verlichting ’s ideeën, welke u op een eenvoudige manier kunt gebruiken om uw eigen lichtplan te maken. We gaan niet in op het technisch vlak, maar deze blog dient meer als een rode draad tijdens uw zoektocht naar de juiste verlichting voor uw interieur!

Basisverlichting

Het woord basis duidt al naar de basis in de ruimte. Onder basisverlichting wordt er bedoeld dat er verlichting wordt geplaatst in de ruimtes die u dagelijks gebruikt of die bijvoorbeeld nodig zijn voor de dagelijkse looproute in uw woning. Basisverlichting kan zich uiten in o.a. plafondlampen. Deze lampen zijn vaak niet bedoeld als decoratief, maar moet het nodige licht gelijkwaardig laten uitstralen over het plafond, aan de wanden en/of op de vloer.

Functioneel verlichting

De functie van deze verlichting is dat er gericht licht wordt gecreëerd op de plekken waar het nodig is. Denk hierbij aan ruimtes zoals de keuken. Het is fijn om te zien wat u doet tijdens het koken. U wenst namelijk goed en functioneel licht om het lekkerste gerecht op tafel te krijgen. Daarvoor heeft u dus functioneel licht nodig, bijvoorbeeld kantelbare opbouwspots aan het plafond, die uw aanrechtblad uit lichten of inbouwspots om de andere hoeken van uw keuken te belichten. Met kantelbare spots kunt u dus gericht licht laten schijnen op plekken waar het nodig is.

Sfeerverlichting

Deze manier van verlichting zorgt voor een sfeervolle uitstraling binnen uw interieur. Denk hierbij aan een mooie lampenvoet met lampenkap voor op het dressoir. De schemerlamp schakelt u aan wanneer u gezellig ’s avonds op de bank zit en niet in het donker wilt zitten. Dit soort licht zorgt dus voor sfeer in huis en zal minder goed functioneel licht bieden. Tijdens de donkere dagen in de herfst- en winter periode zal er veel gebruik worden gemaakt van sfeerverlichting. De schermerlampen in iedere hoek van de ruimte zal worden gecombineerd met gezellig kaarslicht op tafel tijdens een gezellig film avondje op de bank.

Accentverlichting

Bij accentverlichting wordt vaak een object belicht, zoals een kunstobject, aankleding of iets wat prominent mag opvallen in het interieur. Boekenkasten, schilderijen, fotolijsten of andere aankleding van styling zullen hiermee worden belicht. Accentverlichting zet als het waren “het object in the spotlights’’. Dit wordt vaak bedoeld om extra aandacht te geven aan het object. Dit kunt u ook wel decoratieve verlichting noemen in vorm van spots, tafellampen en wandlampen.

Aan de slag!

Nu dat u weet welke soorten verlichting er zijn, kunt u aan de slag gaan binnen in het interieur. Bedenk dus welke functie en welk doel is er nodig en wat verwacht u van de lamp. Wat heeft u precies nodig hebt voor een goed lichtplan?:

 

1) Een plattegrond van uw woning (ruimte) of een leeg wit A4-papier.

2) Een zwarte fineliner

3) Een potlood

4) Een markeerstift

 

Indien u geen plattegrond heeft, kunt u een schets maken van de ruimte op een leeg A4-papier. Dit hoeft uiteraard niet op schaal worden ingetekend. Voorzie de wanden, ramen en deuren van zwarte lijnen met de fineliner, teken de meubels in met potlood en gebruik de markeerstift in een willekeurige kleur om de verlichtingspunten aan te geven. Benoem de meubels bij soort door gebruik te maken van een pijl met daarbij het soort meubel. Zo weet u bijvoorbeeld precies dat u bij de bank voornamelijk sfeerverlichting en bij uw keukenblok functioneel verlichting nodig heeft. Eigenlijk is dit een simpele manier om toch meer inzicht te krijgen over de ruimte en indeling. U krijgt dan zwart op wit meer beeld bij het organiseren en indelen van de soorten verlichting. Dit kunt u dus als rode draad gebruiken tijdens de zoektocht naar uw verlichting!

Vindt u het toch lastig om hierin de keuzes te maken? Schroom dan niet, en neem uw eigen lichtplan mee zodat wij met u kunnen meekijken. Wij helpen u graag verder met het indelen van uw ruimte en komen vast en zeker samen tot de juiste verlichting!

Kom dus langs voor meer informatie en advies over uw indeling van verlichting. Wij zitten graag met u rond de tafel om uw wensen en eisen in beeld te brengen en zorgen voor een passend advies op maat. Onze verlichtingsspecialisten staan u graag te woord in één van onze winkels of neem contact op via onze online-chat of klantenservice (076 30 30 582) van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur. 

 

 

Alles over rail verlichting!

RAIL VERLICHTING geeft je mogelijkheden!

Een belangrijk onderwerp bij het inrichten van je interieur is verlichting. Verlichting maakt of breekt je interieur! Het is dan ook noodzakelijk dat je op voorhand bewust nadenkt over de plekken binnenshuis waar je functioneel licht nodig hebt en waar je liever een sfeervolle eyecatcher plaatst om je interieur op te leuken. In deze blog vertel ik je graag meer over rail verlichting, die de mogelijkheden geeft om diverse plekken binnenhuis te voorzien van het gewenste licht.

 

WAT IS RAIL VERLICHTING?

Bij rail verlichting wordt er vaak gedacht dat dit alleen wordt gebruikt in bijvoorbeeld winkels. Dat is inmiddels niet meer zo. Dit komt omdat je bij een rail systeem flexibel bent om lampen op een bepaald punt te plaatsen aan je plafond zonder dat je rekening hoeft te houden met een centraaldoos.

Veel consumenten geven de keuze om een rail verlichting te plaatsen in een woning.  In een keuken is het gewenst om functioneel licht te hebben tijdens het koken. Bij een rail systeem kun je namelijk zelf de lengte van je rail bepalen. Daarnaast kan je kiezen om op iedere plek in de rail een spot te plaatsen en/of enkele hanglampen tot maximaal 2 kg te hangen boven je werkblad of kookeiland.

 

(Foto: Instagram @onshuisop30 - Manuel hanglamp met rail systeem)

Kijk naar de bovenstaande sfeerfoto. Instagram @onshuisop30 heeft een rail systeem bij ons aangeschaft. Daarbij is er gekozen voor een drie maal 1 meter rail met daarbij twee middenvoedingen, twee eindstukjes, zes Telescope opbouwspots, twee adaptors en twee Manuel hanglampen. Een hoop onderdelen wat uiteindelijk een heel mooi eindresultaat oplevert. Bij deze enthousiaste klant is de missie: Veel verlichting met een sfeervolle uitstraling, meer dan geslaagd. 

Ons rail systeem is verkrijgbaar in drie maten namelijk; 1 meter, 2 meter en 3 meter en zijn te kiezen in de kleuren: zwart, wit of grijs. Doordat je een rail systeem kunt personaliseren, bestaan deze uit allerlei losse onderdelen. Dit zijn o.a. een aansluitstuk voor aan je centraaldoos in het plafond, tussenstuk om een rail te verbinden met bijvoorbeeld een bocht of een T-stuk en de keuze wat voor lampen je aan wilt sluiten, is voor iedere consument verschillend. Een rail is zo gemaakt dat deze makkelijk zijn in te korten naar gewenste afmeting. Tevens kan je hierdoor zelf de lichtroute indelen voor aan je plafond.

 

HOE WERKT HET?

Een rail sluit je aan door te beginnen met een aansluitstuk. Dit is de voeding die het stroom geleid door de rail op de centraaldoos. Vanaf de voeding kun je de rail koppelen, gevolgd door af te sluiten met een eindstuk of eventueel uitbreiding van een nieuwe rail die je horizontaal of verticaal wilt sluiten aan de andere rail. De spots kan je op iedere plek plaatsen doordat deze voorzien zijn van een klik en draaisysteem. Hierdoor ben je dus flexibel in het plaatsen iedere spot of enkele hanglamp.


Natuurlijk vraag je jezelf ook af hoe de afwerking is van zo’n railsysteem. Er zijn afdekdopjes beschikbaar om het uiteinde van een rail netjes af te dekken. Daarnaast zijn er ook afdek strip beschikbaar die je kunt plaatsen in de rail waardoor je niet regelrecht in de rail kijkt. Hiermee werk je de rail dan ook netjes af.

 

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Ben je enthousiast geworden over rail verlichting en zou je deze ook willen plaatsen in jouw woning? Kom dan langs in één van onze winkels voor persoonlijk advies op maat. Onze verlichtingsspecialisten kijken graag met je mee naar de mogelijkheden die passen bij jouw wensen. Vergeet niet om enkele foto’s van je interieur en eventueel plattegrond mee te nemen. Dit geeft de mogelijkheid om het juiste advies op maat te geven. Zien wij je binnenkort in één van onze winkels?