• Gratis bezorging vanaf €50
  • Onze klanten geven ons een 9.2
  • 4 echte lampenwinkels
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • 14 dagen bedenktijd

Plafondlampen

Goede verlichting is essentieel bij het inrichten van een woning. Verlichting heeft een belangrijke functie en bepaalt het leeuwendeel van de sfeer; belangrijk om hier bewuste keuzes in te maken dus! Meestal wordt er gekozen voor een combinatie van verschillende type lampen, afhankelijk van de ruimte en gewenste sfeer. Door uw verlichting op een slimme manier te plaatsen kunt u een unieke stijl creëren. Plafondlampen zijn lampen die in vrijwel iedere woning terug te vinden zijn. Meestal hangen ze centraal in een ruimte. Ze zijn direct aan het plafond bevestigd en uiterst functioneel. Als u 's avonds thuiskomt en de voordeur opent, wat is dan de eerste lamp die u aandoet? Precies. De plafondverlichting!

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Andere bekeken ook

Plafondlamp

Met een mooie plafondlamp maakt u van uw plafond een ware eyecatcher! Een plafondlamp maakt de ruimte helemaal compleet. Het is een goede en soms ook praktische aanvulling op vloerlampen, tafellampen en decoratieve lampen. Vind de beste combinatie en ga voor het mooiste licht. Op die manier komen de verschillende ruimtes bij u thuis helemaal tot hun recht!

Hoe kies je de juiste plafondlamp? 

De keuze voor een plafondlamp is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste uiteraard van de ruimte waarin de lamp wordt geplaatst. Is er een hoog of juist een laag plafond? En is de ruimte die verlicht moet worden groot of klein? Denk daarbij ook goed na over de functie en de sfeer die de plafondlamp moet bieden. Een plafondlamp in de badkamer moet veel licht afgeven, terwijl dit bij een lamp in de woonkamer misschien minder het geval is. Verlichting is ontzettend belangrijk en bepaalt direct de sfeer in een ruimte.  Juist daarom is het belangrijk om de juiste lampen te kiezen. Als er geen juiste verlichting is of hangt, doet dit af aan uw interieur. Wat natuurlijk ontzettend zonde is!

De functie van plafondverlichting

Lampen voor aan het plafond kunnen een functioneel doel hebben en anderzijds meer dienen als aankleding/decoratie. Wat betreft het praktische oogpunt kunt u denken aan een plafonnière in de slaapkamer die u gemakkelijk aan kunt zetten wanneer u de slaapkamer binnenkomt. Of spots in het plafond in de keuken, zodat u tijdens het koken goed uw weg kunt vinden. Wanneer een plafondlamp dient ter decoratie, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een lamp met een minder felle lichtkleur. Ga voor een lichtkleur die de ruimte mooi verlicht. Of kies bijvoorbeeld voor een plafondlamp met een dimmer of dimmerfunctie, zodat u de plafondlamp kunt instellen naar gewenst gebruik.

Verschillende soorten plafondlampen

Buitenom dat er veel verkrijgbaar is qua verlichting binnen Lampidee, bieden wij een ruim aanbod aan veel verschillende stijlen en vormen plafondverlichting. Plafonnières zijn dan ook de meest voorkomende plafondverlichting voor in een ruimte. Dit soort plafondlampen worden vlak tegen het plafond bevestigt en zijn ideaal voor ruimtes met een laag plafond. Ze nemen weinig ruimte in beslag en tegelijkertijd figureren plafonnières als functionele lichtbronnen aan het plafond. Deze plafonnières zijn vaak voorzien van geïntegreerde led module waardoor u nooit de lichtbron hoeft te vervangen. Deze led module wordt namelijk aangestuurt door een transformator die zich in de plafonnière bevindt. Uiteraard hebben deze wel een gemiddelde levensduur van circa 10.000 tot 15.000 branduren. De plafonnières zijn strak en eenvoudig van design waardoor dit ten alle tijden matcht binnen ieder interieur. Daarbij zullen deze minder snel opvallen doordat deze vaak als functioneel verlichting worden gebruikt. Wordt dat ene lichtpunt in de ruimte weinig tot niet gebruikt? Dan kunt u alsnog kiezen voor een stijlvolle plafondverlichting die als aankleding wordt gebruikt in plaats van de keuze te maken voor een simpele afdekkap.

Onder stijlvolle plafondverlichting kunt u bijvoorbeeld denken aan plafondlampen met een wat uniekere vormgeving in bijvoorbeeld het materiaal. Rotan of houtsoorten plafondlampen zullen meteen een bepaalde sfeer geven in de ruimte zonder dat het licht wordt aangeschakeld. Bij dit soort plafondlampen wordt vaak de keuze gemaakt dat deze dienen als functioneel verlichting en sfeerverlichting. Dit soort plafondverlichting wordt vaak ook afgestemd met de kleuren en woonstijl in de desbetreffende ruimte. In een hal of slaapkamer zal eerder de keuze worden gemaakt voor een stijlvolle plafondlamp dan in een berging of kelderruimte. Daarnaast is de lichtbron die u plaatst in plafondverlichting als deze net zo belangrijk. Bij een plafondverlichting met een opengewerkte armatuur speelt de keuze voor de juiste lichtbron zeker mee. De lichtbron moet het nodige licht geven maar ook de looks hebben die passend is bij uw nieuwe plafondverlichting.

Wilt u liever meerdere plekken in een ruimte belichten? Dan zijn spots een perfecte keuze want spots zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. Net als plafonnières nemen spots weinig tot geen ruimte in beslag en kunt u het licht naar elke gewenste kant schijnen. Hierdoor kunt u niet alleen de gehele ruimte verlichten, maar ook accentverlichting toepassen. Hierbij kunt u de combinatie van functioneel verlichting en accentverlichting gebruiken voor bijvoorbeeld in uw slaapkamer. U wenst gericht licht richting de kledingkast om zodoende uw juiste outfit bijelkaar te krijgen en wenst u gericht licht op uw wanddecoratie om accentverlichting te creëeren.

Grote plafondlamp in de woonkamer

Hoge plafonds zorgen voor een open en luchtig gevoel en worden vaak gezien als een van de grootste pluspunten in een huis. Met een hoog plafond is er veel ruimte die verlicht moet worden. Waar kleine plafonnières en spots vaak de voorkeur krijgen in ruimtes met een laag plafond, ziet u in ruimtes met een hoog plafond vaak grotere, opvallende plafondlampen terug. Een zwarte plafondlamp staat perfect in een grote ruimte. Het is modern en tijdloos en past in iedere ruimte. Met een zwarte plafondlamp geeft u uw slaapkamer of woonkamer een strakke en moderne uitstraling.

Heeft u toch liever een minder opvallende plafondlamp? Een lamp die net wat minder opvalt, maar wel prachtig bij het interieur past? Ga dan voor een kleine lamp met een enkele of dubbele kap. Deze lampen met kap zijn er in verschillende stijlen. Stoer, modern of klassiek!

Welke lamp in de slaapkamer aan het plafond?

In de slaapkamer kunt u kiezen voor verschillende stijlen lampen. Bent u op zoek naar een rustgevende, een hotel chique of juist een moderne sfeer? En wilt u gaan voor een kleurrijke lamp of juist een rustige? Bedenk goed welke sfeer u wilt terug laten komen in de slaapkamer en kies daar de juiste lamp op uit. Kijk naar de toegepaste kleur en woonstijl zodat u vanuit dat oogpunt gericht kunt zoeken naar de perfecte plafondlamp voor in uw slaapkamer.

U kunt kiezen voor een grote plafondlamp boven het bed, maar ook meerdere spots komen steeds vaker terug in de slaapkamer. Op die manier bepaalt u zelf hoeveel licht u in de ruimte wilt hebben, op ieder moment van de dag. Zoals we eerder aan gaven is het heel belangrijk om hier goed na te denken over de functie van het licht.

Plafondlampen voor de badkamer

Doordat een badkamer vaak een redelijk kleine ruimte is, is het extra belangrijk om na te denken over welke verlichting passend is. Een plafonnière biedt in de meeste gevallen uitkomst in de badkamer. Dit type lamp kent een aantal voordelen die goed van pas komen en moet worden voorzien met een minimale IP-waarde van IP44. In een badkamer is dit erg van belang en wordt in de verlichtingswereld vaak gesproken over de IP-zones in een badkamer van 0 t/m 2.

Aan de hand van de zones zijn de normen bepaald waaraan een plafondlamp moet voldoen. Een plafondlamp die laag bij een badkuip of (gesloten) douchecabine wordt geplaatst heeft een IP67-waarde (zone 0) nodig terwijl een plafondlamp boven uw wastafel aan een IP44-waarde (zone 2) moet voldoen.

Het hangt hoog aan het plafond, waardoor er geen problemen ontstaan met het vocht dat in de badkamer vrijkomt tijdens bijvoorbeeld het douchen. Daarnaast zorgt een plafonnière ervoor dat u overal in de ruimte kunt staan, zonder dat de lamp te laag hangt. Heeft u meer advies nodig over badkamerverlichting? Kom dan langs in één van onze winkels voor het nodige advies.

Kom langs bij Lampidee

Bij Lampidee bieden wij een ruim aanbod aan verschillende plafondlampen in materiaal, kleur en woonstijlen. Of dat u nu op zoek bent naar een sfeervolle binnenkomer voor in uw hal, een functionele led plafondlamp voor in de kelderruimte of een multifunctionele spot voor in uw keuken? De kans op slagen in de keuze van uw nieuwe plafondverlichting is zeer groot.

Heeft u enige twijfel of u de juiste keuze maakt voor in uw interieur? Of vind u het lastig om een keuze te maken? Kom dan langs in één van onze inspirerende winkels in Barendrecht, Breda, Spijkenisse of Utrecht. Onze verlichtingsspecialisten staan voor u klaar om u te helpen in het maken van de juiste keuze voor in uw interieur!