Najaars trends!

De kleur zwart is niet meer weg te denken binnen het interieur. Zo geldt dit ook in de verlichtingswereld. Het is stijlvol, stoer én tegelijkertijd tijdloos. De combinatie met natuurlijke accentkleuren en materialen is dit de perfecte match om in uw interieur sfeervol te maken. In deze blog vertel ik graag over de najaar trends van kleuren, materialen maar ook over de nieuwste technologie van o.a. smart-verlichting en dimfuncties.

Zwart x goud

Inderdaad, de kleur zwart is niet meer weg te denken. Zo als het vroeger roestvrijstaal of messing moest zijn, is de kleur zwart nu helemaal het einde. Als extra toevoeging wordt dit gecombineerd met goud: en je hebt een perfecte match. Dit is inmiddels een hoofdtrend geworden en zal de komende jaren blijvend zijn. Hierdoor ontbreekt dit totaalbeeld niet in de collectie van Lampidee. Bij Lampidee vindt je diverse lampen met gouden accenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Roxie opbouwspot met een gouden rand rondom de spot, de Prebone vloerlamp met bladgoud aan de binnenkant of de Lekar serie met goud/antiek brons fittingen. Maak de perfecte match met deze lampen in uw moderne, eigentijdse of industriële interieur!

 

Rotan

Dit natuurlijke product komt af van rietplanten waar rietstengels worden gebruikt in o.a. hanglampen. Deze rotan hanglampen geven al een bepaalde sfeer af zonder dat je de lamp aanzet. De naturel kleur geeft al enige rust af en biedt veel mogelijkheden in Landelijk, Bohemian, Scandinavisch en Oosterse interieurstijlen. Omdat dit een natuurlijk product betreft, zal iedere lamp nooit hetzelfde zijn. De rietstengels zijn vaak aan een stuk doorgevlochten, waarbij altijd kleur verschil en afwijkingen ontstaan. Dit maakt uw interieur dan net wat speelser én natuurlijker. Tip: Combineer diverse maten rotan lampen in verschillende hoogtes voor boven uw eettafel of woongedeelte. Het biedt direct diepte in de ruimte maar tegelijkertijd geeft het ook een gezellige sfeer door het lijnenspel dat ontstaat.

Schelpen

U zult vast denken: Schelpen, het is hartje winter? Maar toch geven schelpen lampen niet alleen in het voorjaar- en zomer een fris gevoel. In de winter worden deze schelpen lampen gebruikt als ware blikvangers en sfeermakers. Draai een goudkleurige lichtbron in bijvoorbeeld de Turtle vloerlamp. De geplakte schelpjes op de smalle eclips vormige body wordt de ware eyecatcher die uw interieur compleet af maakt. Daarbij passen dit soort lampen perfect binnen elk interieur, want om heel eerlijk te zijn: Een schelpenlamp is in feiten een kunstobject.  Zie dit zoals een schilderij aan de wand. Dit hoeft niet direct te passen bij je interieurstijl, maar staat los van het gehele interieur. Het mag opvallen en de aandacht trekken in uw interieur.

Hout

Een merk als Blij Design maakt uw interieur nog interessanter, waar wij erg blij van worden. Door het gebruik van MDF-hout, waarbij diverse losse onderdelen worden samengevoegd tot één lamp. Bekijk The Crown hanglamp in naturel kleur. Aan de kopse kanten van de spijlen is hij donkerder van kleur. Deze hanglamp geeft een open uitstraling en zal perfect passen in uw interieur. Door het opgewerkte frame wordt er een mooi lijnenspel in de ruimte gecreëerd. Kies daarom hierbij ook voor een mooie filament lichtbron, want dit maakt ook deel uit van de totale uitstraling van The Crown hanglamp.

 

 

Gerecycled papier

Duurzaam leven is duurzaam genieten. Zo is het ook bij de lampen van het merk Think Paper. Deze lampen worden gemaakt van hoogwaardig karton, wat men ook ‘’krafts’’ benoemd. Door het gebruik van gerecycled papier geeft dit een prachtig lichteffect in de ruimte. Het papier is geperst en voorziet diverse open stukken wat het licht lichtjes doorlaat. Hierdoor wordt de lichtbundel van de lichtbron verkleint en zal het licht enkel uitstralen uit de opening.

 

Smart-verlichting

Vanuit de bank of uw luie stoel uw verlichting kunnen bedienen, hoe handig is dat? Tegenwoordig wilt iedereen voorzien zijn van de nieuwste technologie en gadgets. Niet alleen Philips Hue is inmiddels fabrikant van deze technologie in hun lichtbronnen en armaturen, maar ook andere fabrikanten steken hun handen uit de mouwen.

Zo hebben wij in onze collectie o.a. de Q-Vito serie van Paul Neuhaus: denk hierbij aan moderne hanglampen en vloerlampen en de Connect-Z lichtbronnen van Eglo Verlichting die u met de Home App (Google/ZigBee) kunnen worden bediend. Beiden zou u kunnen koppelen aan uw Philips Hue (ZigBee) systeem of Google Home. Hierdoor kunt u in de Home App je verlichting zowel binnen als buitenshuis bedienen. Wel zo makkelijk!

 

Dimfuncties op het armatuur

Ben je geen voorstander van smart-verlichting, maar wilt u wel in een handomdraai bijvoorbeeld uw hanglamp of vloerlamp bedienen? Dan is er nog een mooie oplossing hiervoor. Veel armaturen worden tegenwoordig voorzien van diverse knoppen om de lamp met de juiste lichtsterkte, lichtkleur, dimfunctie en aan-uit schakelen te kunnen voorzien. Hierdoor heeft u geen afstandsbediening of App nodig, maar kunt u via het armatuur deze genoemde functies bedienen.

Kijk eens naar de Pure-Moto hanglamp. Deze moderne hanglamp kunt u via de Touch knoppen aan het armatuur voorzien van deze instellingen. Daarnaast kunt u hem zelfs uitschuiven van 120 tot 200 cm of bekijk de Turn vloerlamp eens. Deze kunt u via de touch knop aan en uit schakelen, dimmen maar ook voorzien van de juiste lichtkleur.

 

Wilt u meer weten over de najaar trends of bent u benieuwd naar onze collectie? Kom dan gezellig langs in één van onze winkels. Wij adviseren u graag verder bij de zoektocht van dé perfecte match voor in uw  interieur.